Minigolfer Tim de Boer wint Aly Mesken memorial

Tim de Boer in actie. Eigen foto

Tim de Boer won op midgetgolfpark Friesland in Appelscha de Aly Mesken Memorial. Na een onderbreking van twee jaar stond het minigolftoernooi op Koningsdag voor de zestiende maal op het programma.

Het toernooi van Minigolfclub Appelscha wordt sinds 2004 gespeeld ter herinnering aan de dat jaar overleden Aly Mesken. Mesken is nog steeds het meest succesvolle lid van MGC Appelscha. Het toernooi wordt gespeeld op de viltbaan van het midgetgolfpark. Aan dit nationale toernooi deden 42 minigolfers mee, verdeeld over vier individuele categorieën.

Heren

In de categorie Heren waren acht deelnemers. De wedstrijd werd beheerst door Tim de Boer, die afgelopen winter overstapte van MGC Appelscha naar de Duitse vereniging Niendorfer MC, waarvoor hij nu in de Duitse Bundesliga uitkomt. Tim de Boer bleef nummer twee André van Vliet van RMC De Hole Ridders ruim voor. Als derde eindigde Youri Bottenberg uit Drachten. De vierde plaats was voor de vader van Tim, Henk de Boer van MGC Appelscha. Frits Zwaal van Appelscha werd zesde.

Dames

In de categorie dames waren er slechts drie deelnemers. Wendy Los-van Luijpen van De Hole Ridders uit Ridderkerk was na vier ronden royaal de sterkste. Als tweede eindigde Paulien Jasper van MGV Duno uit Doorwerth. MGC Appelscha-lid Martine Rozeveld werd derde bij haar debuut.

Heren senioren

In de categorie Heren-senioren, met negentien deelnemers, ging de winst ook naar een deelnemer die in de Duitse competitie uitkomt. De uit Leeuwarden afkomstige Alex Jasper, die uitkomt voor MGC Dormagen Brechten, eindigde royaal als eerste voor Hans Broodbakker van De Hole Ridders. De deelnemers van MGC Appelscha eindigden als vierde (Alban Gerritsen), vijfde (Lourens Zwarts), zesde (Jan Jager), negende (Marten de Vries), tiende (Klaas Rozeveld), veertiende (Douwe van der Zee), vijftiende (Arent van Zomeren) en achttiende (Kees Brinksma).

Dames senioren

In de categorie dames-senioren met twaalf deelneemsters ging de strijd om de eerste plaats tussen Joy Wielink van SC Olympia uit Dortmund en Annie Jasper van MGV Duno. Wielink bleef Jasper een aantal slagen voor. De derde plaats was voor Michaëla Gerritsen van MGC Appelscha. Blijke Euverman van Appelscha eindigde als vierde. Van MGC Appelscha werd Petra Tenge zesde, Ank de Vries negende, Trijn Hatzmann tiende, Marijke Rozeveld elfde en Marchien Brinksma twaalfde.

De wisselprijs voor de beste totaalscore van de dag was voor Tim de Boer.

Nieuws

Meest gelezen

menu