Minigolfer Tim de Boer uit Oosterwolde wint Aly Mesken Memorial in Appelscha voor tweede keer op rij

Burgemeester Jack Werkman opent het toernooi door op baan 1 de eerste bal te slaan. Eigen foto

Burgemeester Jack Werkman opent het toernooi door op baan 1 de eerste bal te slaan. Eigen foto

Voor de tweede keer op rij won Tim de Boer uit Oosterwolde op Koningsdag het Aly Mesken Memorial. Het was de 20e editie van het minigolftoernooi in Appelscha, dat werd geopend door burgemeester Jack Werkman.

Aan de Aly Mesken memorial deden ongeveer veertig deelnemers uit het hele land mee. Burgemeester Werkman had in zijn openingswoordje aandacht aan de Koninklijke Onderscheiding voor Blijke Euverman, die jarenlang bestuurslid was van de minigolfclub Appelscha. Daarnaast was Euverman actief bij Historische vereniging Appelscha en andere verenigingen en werkgroepen in Appelscha.

Burgemeester Werkman opende het toernooi door op baan 1 de eerste bal te slaan. Blijke Euverman gaf aan hoe de baan het best gespeeld kan worden.

De wedstrijd was verdeeld in vier categorieën. Alle minigolfers speelden vier ronden op de Zweedse viltbaan. Bij de heren waren er goede scores en bleef het lang spannend wie zou winnen. Tim de Boer prolongeerde zijn titel. In de barrage om de tweede plaats was zijn vader henk te sterk voor Youri Bottenberg, clubgeboot van de winnaar bij het Duitse Niendorfer.

Bij de dames waren slechts twee deelneemsters. Wendy Los-van Luijpen van Ridderkerk won, voor Martine Rozeveld van Appelscha. Bij de heren senioren was de zege voor Hans Broodbakker van De Veluwe uit Putten. André van Vliet van Ridderkerk eindigde als tweede en Frits Zwaal van Appelscha werd derde.

In de klasse dames-senioren zorgde Michaéla Gerritsen ervoor dat de eerste plaats voor Appelscha was. Joy Wielink-Pol, spelend voor Olympia Dortmund, werd tweede en Petra Tenge van Appelscha greep plek drie.