Mei is bij Invictus marathonmaand

Hardlopen. Pixabay

De Solo Duo (Team) Marathon van loopsportvereniging Invictus kan vanwege de coronamaatregelen in zijn oorspronkelijke vorm niet doorgaan. Het hardloopevenement staat voor 30 mei op de kalender.

Invictus bedacht daarop een alternatief: de meimaand, marathonmaand. Atleten kunnen solo of in duo’s (teams mogen niet meedoen) het parcours van bijna 42,2 kilometer lopen van 1 t/m 31 mei op een dag en tijdstip dat hen het beste uitkomt. De starttijd dient zodanig gekozen te worden dat er alleen maar bij daglicht wordt gelopen. Duo’s kunnen de ruim 42 kilometer opdelen in kleinere stukken. Om de beurt hardlopend en fietsend kunnen tweetallen de marathon volbrengen.

Van de gemeente kreeg Invictus toestemming om per uur een beperkt aantal deelnemers (solo en duo) te laten starten, onder voorwaarde dat de atleten zich houden aan de dan geldende coronaregels.

Start en finish zijn nabij camping RCN de Roggeberg in Appelscha. De route loopt voor het grootste gedeelte over verharde fietspaden en wegen door het Drents-Friese Wold en het Fochteloerveen. De route loopt ongeveer halverwege achter camping de Roggeberg langs. Daar is een tweede startplaats gecreëerd. Omdat de route in beide richtingen kan worden gelopen en er twee startplaatsen zijn, kunnen om het half uur twee deelnemers starten. Er zijn geen verzorgingsposten onderweg. Atleten moeten zelf zorgen voor een natje en een droogje.

Voor iedere categorie wordt een klassement opgemaakt, zodat er na afloop een winnaar uitkomt. De winnaars worden na 31 mei bekend gemaakt. De winnaar ontvangt 50 euro.

Aanmelden kan t/m 28 mei via www.lsv-invictus.nl