Lintjo stelt in Oldeberkoop kampioenschap veilig door winst op Harich

Lintjo is kampioen. Eigen foto

Lintjo is kampioen. Eigen foto

Lintjo is kampioen in de derde klasse C geworden. Door een 15-7 overwinning op Harich is de ploeg uit Oldeberkoop met nog twee wedstrijden te gaan niet meer in te halen door de concurrentie.

Lintjo won elf van de twaalf wedstrijden. Alleen tegen De Waterpoort lieten de ongeslagen roodhemden punten liggen (17-17).

De formatie van coach Anne Lootsma startte tegen Harich in de vaste opstelling. De thuisploeg kwam in de sporthal van MFA MeJander na vier minuten voor het eerst op het scorebord via een omdraaibal. De volgende aanval van Lintjo leverde ook een treffer op (2-0). Na de vakwissel vond ook Harich de korf. Met twee treffers op rij vergrootte Lintjo de marge naar drie (4-1). Met een benut afstandsschot en een rake strafworp kwam Harich tot op een punt. Voor de pauze schoten beide ploegen nog eenmaal raak (5-4).

Na de rust liep Lintjo snel weg bij de bezoekers (10-4). De wedstrijd was hiermee beslist en ook de titel kon Lintjo niet meer ontgaan. In het vervolg van de tweede helft speelde de thuisclub het duel goed uit, waarna het feest losbarstte.

Lintjo speelt zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. De Waterpoort komt op bezoek in het Mejander in Oldeberkoop.