Leden Minigolfclub Appelscha succesvol op eigen toernooi

Tim de Boer in actie tijdens de barrage met grote publieke belangstelling. Eigen foto

Minigolfclub Appelscha hield zondag een minigolftoernooi op het minigolfpark Friesland in Appelscha. Er deden 34 tweetallen mee uit het hele land. Het was het beste bezochte toernooi van dit seizoen in Nederland. En tegen deze spelers hield de club uit Appelscha goed stand. haha

Zelfs deed er deze keer een tweetal mee vanuit Duitsland en ook deze deelnemers presteerden goed op de Zweedse viltbaan. Bij een 2 tegen 2 toernooi wordt van elke koppel op elke baan de beste score geteld. Na de eerste ronde werd zeer verrassend de leiding genomen door het koppel van vader Klaas Rozeveld met dochter Martine Rozeveld met een score van 25 sl. en bleven hiermee 1 slag voor op drie koppels met allemaal 26 sl.

Na de 2e ronde ging het koppel Youri Bottenberg uit Drachten, spelende voor de Duitse vereniging Niendorfer MC en Henk de Boer, Appelscha aan de leiding met totaal 50 sl. en zij werden nu gevolgd door het koppel Henk en Nick Verkooijen van MGC Oirschot met 51 sl. Het Appelschaster koppel Alban en Michaela Gerritsen stonden 3e met 53 sl. Ook na de 3e ronde bleef het koppel Bottenberg/De Boer op de eerste plaats met een totaal van 76 sl. en hierachter volgde nu het koppel Gerritsen met 79 sl. en hierachter volgden 3 koppels met alle drie met 80 sl. en dit waren de koppels Tim de Boer, Oosterwolde en ook spelend voor Niendorfer MC en Gerco Berentsen, MGC Oirschot; Trijn Hatzmann en Jan Jager, Appelscha en Hans en Nick Verkooijen.

Spanning groter

Maar in de 4e en laatste ronde, waarin de spanning steeds groter werd kwamen verschillende spelers tot bijzondere scores, zowel positief als negatief. Het leidende koppel Bottenberg/ De Boer speelden hun slechtste ronde met 28 sl., waarmee hun totaal op 104 sl. kwam. Het koppel Jan Egbert Hooijsma, Appelscha en Zeno Folkertsma, Drachten kwam dankzij hun score van 23 sl. in de laatste ronde van plaats 7 naar plaats 2 en eindigde hiermee slechts 1 sl achter Bottenberg en De Boer met 105 sl. Hierachter waren er drie koppels, die gelijk eindigden met een totaal van 107 sl. en dit waren de koppels Gerritsen; Tim de Boer/Gerco Berentsen en het Duitse koppel Stephan Behrens en Tim Blőcker, dat door een score van 25 sl. ook eindigde met 107 sl. Deze drie koppels moesten in een barrage uit maken wie op de 3e, 4e of 5e plaats zou eindigen. In de barrage ging het erom wie het eerst afstand neemt van de andere koppels wordt 3e. Op de 1e baan wist get koppel Alban en Michaela Gerritsen al afstand te nemen van de ander 2 koppels, zodat zij 3e werden. Bij de andere 2 koppels duurde het tot baan 5 voordat er een verschil ontstond en dat was in het voordeel van Tim de Boer en Gerco Berentsen, die hiermee 4e werden voor het Duitse koppel Behrens /Brőcker. De deelnemende leden van MGC Appelscha eindigden verder als: 7e Frits Zwaal, die een koppel vormde met René Bos (MGC Oirschot) met 110 sl.; 11e Trijn Hatzmann/Jan Jager met 112 sl.; 14e Huub Bottenberg, Appelscha en Ingrid Scheeringa, Drachten met 115 sl.; 17e Albert en Roelof Hooijsma met 125 sl.; gedeeld 18e Bertus van ’t Ende en Lourens Zwarts; Marten en Ank de Vries en Klaas en Martine Rozeveld alle drie met 126 sl.; gedeeld 21e Douwe van der Zee, appelscha en Arthur Malta, Ridderkerk en Blijke Euverman en Petra Tenge alle bei met 127 sl.; 26e Louis en Maik Otten met 132 sl.; 29e Marchien Brinksma, Appelscha en Jan ten Hoeve, Leeuwarden met 140 sl.; 33e Kees Brinksma en Arent van Zomeren met 148 sl. en 34e Louw en Gezina Moes met 186 sl.

Open Fries Kampioenschap voor teams

Zaterdag organiseerde de Minigolfclub Appelscha opnieuw een wedstrijd op de Zweedse viltbaan en wel een wedstrijd voor teams van 4 spelers, dat de naam heeft gekregen van Open Fries Kampioenschap en de reden van deze naam is, dat dit toernooi in de plaats is gekomen een Districtscompetitie op de viltbaan, die in de afgelopen jaren erg eenzijdig verliepen met alleen 4 teams van Applescha en 1 van Leeuwarden en 1 van Drachten. Nu is het een 1-daagse wedstrijd voor teams uit het hele land en ook hieraan zal dit 1e jaar ook een team meedoen van de Duitse vereniging Niendorfer MC. Appelscha speelt ook nu weer 4 teams mee, maar deze moeten het naast de Duitse tegenstander ook opnemen tegen een aantal andere teams uit Midden en Zuid-Nederland. En dit belooft ook een spannende strijd te worden.

Nieuws

menu