Jeugd laat de bal weer rollen

SV Oosterwolde JO-11 verliest in een spannende wedstrijd van LTC. Rens Hooyenga

Eindelijk. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende voetbalverenigingen zijn sinds zaterdag weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

De aangekondigde versoepelingen betekenden dat zaterdag kon worden gestart met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers. Dit zijn wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. De Regiocup wordt de hele maand juni gespeeld. gespeeld.

De versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden gelden alleen voor jeugdteams tot en met de O18. Formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar, wat inhoudt dat de Regiocup niet doorgaat voor de O19 en O23-teams.

Senioren mogen sinds zaterdag weer volledig trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit mag zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Senioren mogen nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere clubs.

Door de verruimde maatregelen mag er weer gebruik worden gemaakt van kleedkamers en douches, mits anderhalve meter afstand wordt bewaard.

Ook op sportpark Oostenburg in Oosterwolde rolde de bal weer. In een spannend duel verloor SV Oosterwolde JO11-2 met 3-4 van LTC JO11-4 uit Assen.