Jessica Oosterloo en Erwin de Vries winnen Volksloop Ooststellingwerf (MET VEEL FOTO'S)

Na een afwezigheid van drie jaar staat de Volksloop Ooststellingwerf weer in het teken van bewegen en muziek. Klaas de Groot

Jessica Oosterloo van het organiserende Invictus won de Volksloop Ooststellingwerf bij de dames. Oosterloo was een klasse apart en noteerde een tijd van 23.42. Ze bleef de Amsterdamse Mirthe van Veen ver voor.

De 4 mijl werd bij de heren gewonnen door Erwin de Vries uit Leeuwarden in 21.09. Invictus-atleet Gerko Floor liep een sterke wedstrijd en werd overall derde in 22.17. Hij won bij de mannen 40+. Alienka Huft eindigde als tweede bij de dames 40+ in 28.49 en een derde plaats was er voor Adriaan Huisman bij de mannen 50+ in 26.02.

De jeugd liep een rondje van bijna 700 meter in het centrum van Oosterwolde. Julissa Veenstra liep de snelste tijd (2.11 minuten). De grote wisselbeker voor de sportiefste school ging naar De Riemsloot in Appelscha.

Muziek

Na een afwezigheid van drie jaar stond de Volksloop Ooststellingwerf weer in het teken van bewegen en muziek. Deelnemers aan de 4 mijl werden op de Boerestreek in Appelscha verwelkomt met een optreden van Joey and The Cliffhangers als onderdeel van het Energiefestival. Langs de route naar Oosterwolde speelde halverwege bij de sluis muziekvereniging Oosterwolde en bij het binnenkomen in Oosterwolde was er een optreden van een djembé-groep. Voor, tijdens en na afloop was er een optreden van DJ Arne, een neef van Jessica Oosterloo.

Ook zanger Syb van der Ploeg verscheen traditiegetrouw aan de start van de Volksloop. Hij verzorgde de afterparty in Oosterwolde.

Uitslagen jeugd

Jongens tot en met 6 jaar: 1. Nathan de Boer, 2. Tije Teppema, 3. Thijs Eijsbertse; Meisjes tot en met 6 jaar: 1. Fenna Sofie Veenstra, 2. Norah Müller, 3. Naomi Wallet.

Jongens 7-8 jarigen: 1. Sylvan Dijkstra, 2. Jason Wallet, 3. Seb Meijer; Meisjes 7-8 jarigen: 1. Jasmijn Hollander, 2. Juella Veenstra, 3. Julia Wijma.

Jongens 9-10 jarigen: 1. Robin van Houtenm 2. Hidde Teppema, 3. Thijn Wijma; Meisjes 9-10: 1. Jolien Hazeveld, 2. Amber Soet, 3. Lisa Haanstra.

Jongens 11-12 jarigen: 1. Wessel Stevens, 2. Déano Zwart; Meisjes 11-12 jarigen: 1. Julissa Veenstra, 2. Chantal Beets.

Nieuws

menu