In het lentezonnetje genieten van autocross in Makkinga. Arjan Oord prolongeert titel Stellingwerf Cup

Eelco Kruis (401) uit Terband en Rik Pasman (409) uit Hummelo gaan hard in de Keverklasse.

Eelco Kruis (401) uit Terband en Rik Pasman (409) uit Hummelo gaan hard in de Keverklasse. Rens Hooyenga

Stichting Autocross Makkinga, onderdeel van de Makkingaster Oudejaarsploeg, hield Paasmaandag voor de 50e maal de traditionele autocross. Ruim 3000 toeschouwers kwamen op het zonovergoten evenement af.

De weersomstandigheden waren optimaal. Onder een warme lentezon genoten de toeschouwers zichtbaar van alle races. De dag kwam wat stroef op gang door wat opstartproblemen, maar na twee jaar van afgelastingen deerde dit de pret niet. De 50ste editie van de cross gaat de boeken in als één van de drukstbezochte ooit. Het was zo druk dat er op een gegeven moment geen mensen meer werden toegelaten.

Er stonden er twee nieuwe klassen op het programma: de toerwagenklasse en de minibuggy. Bij de laatste klasse reden jongens en meiden van 6 tot en met 12 jaar meerdere rondjes op de speciaal daarvoor aangepaste baan.

De massaal toegestroomde toeschouwers kregen door een goed gevuld programma waar voor hun geld. Er verschenen ruim 130 coureurs aan de start in de diverse klassen: junioren, minibuggy, standaard divisie V, vrije standaard, toerwagen, kever 1600, sprint 2000, superklasse en de Stellingwerfcup. Arjan Oord uit Scherpenzeel prolongeerde in die laatste klasse zijn titel. Wederom reden enkele coureurs uit Makkinga mee, maar zij deden niet mee om de prijzen.