Fraaie overwinning trainersduo Zandstra op Victoria Park

Jaap van Rijn. Archieffoto Lenus van der Broek

Wolvega - Sipke en dochter José Zandstra trainen al jaren dravers. Het tweetal doet dit op een baantje in Jubbega en in de bossen van Zorgvlied. Hun El Greco won op de eerste woensdagmeeting van dit jaar. Het leverde het trainersduo 2500 euro op.

De zesjarige ruin groeide op in het uiterste zuiden van Frankrijk. Wat beelden van de viervoeter en een positief advies van montérijdster Michelle Kokkes deed Sipke Zandstra besluiten om het paard te kopen. Al snel bleek het een goede investering te zijn, want begin december werd er gewonnen. Hierna volgden er naast twee mindere optredens twee derde plaatsen.

Echte Franse draver

Ditmaal waren de verwachtingen hoog in de opdracht oever 2600 meter. ‘Ik heb hem goed. El Greco is aan een overwinning toe’, zei Zandstra voor de start. De Jubbegaster kreeg gelijk, want zijn pupil won met de steun van Tom Kooyman sterk door Free Victory en Micha Brouwer in de slotlijn te achterhalen. ‘Het is een echte Franse draver. Hij gaat altijd stug door’, zei Kooyman die de komende tijd meer successen van de winnaar verwacht.

Veel macht

Ook José Zandstra is enthousiast. ‘Hij heeft veel macht en Aonne de Wrede heeft hem op het juiste beslag gezet.’ Samen met haar vader gaat ze regelmatig met hun twee dravers naar de bossen van Zorgvlied. Sipke Zandstra heeft dan El Greco voor de sulky en José traint daar Benji Boy onder het zadel. José: ‘We houden op een lang recht stuk altijd een wedstrijd. Zo blijven onze paarden scherp.’ Het enthousiaste tweetal is ook blij met de belangstelling van de voormalige eigenaar. ‘El Greco was zijn enige paard. Hij voelt zich er nog steeds bij betrokken. We hebben regelmatig contact. Heel bijzonder’, aldus José Zandstra.

Van Rijn breidt voorsprong fors uit

Micha Brouwer won voor de eigenarencombinatie Spangahoeve met Dillinger Gentil. Dit leverde 5000 euro op. Jaap van Rijn breidde zijn voorsprong in het rijdersklassement fors uit. Hij was de sterkste met Irish Steel, Je t’aime Lobell en Jan Alki uit de training van Hugo Langeweg junior.

Nieuws

menu