Drie keer is scheepsrecht voor turnsters AFC

Marian Koopmans, Julia de Haan, Lisa Bosma, Eva de Roos, Celeste Peijsel, Lisa Stevens, Roos Kingma en Esmee de Boer (v.l.n.r.).

Marian Koopmans, Julia de Haan, Lisa Bosma, Eva de Roos, Celeste Peijsel, Lisa Stevens, Roos Kingma en Esmee de Boer (v.l.n.r.). AFC

Appelscha - De jeugd-D turngroep van AFC uit Appelscha kroonde zich in Nieuwehorne tot Fries kampioen op het onderdeel minitrampoline kast. Esmee de Boer, Roos Kingma, Lisa Stevens, Celeste Peijsel, Eva de Roos en Lisa Bosma mochten beklommen drie keer het erepodium. De felbegeerde titel gaf de dag het meeste glans.

Naast het goud op de minitrampoline kast waren de oefeningen op de onderdelen lange mat en plankoline kast goed voor zilver. De concurrentie was sterk en meerdere groepen lieten mooie oefeningen zien. AFC-trainster Marian Koopmans legde de lat hoog door niet voor de meest eenvoudige sprongen te kiezen.

Al twee keer eerder had de jongste turngroep van AFC uit Appelscha zich, in nagenoeg dezelfde samenstelling, op verschillende onderdelen geplaatst voor de Friese kampioenschappen groepsspringen. Steeds lukte het niet deze plaatsing om te zetten in eremetaal. In Nieuwehorne was het wel raak.

Zaterdag reizen trainster Marian Koopmans en haar assistente Julia de Haan af naar Dokkum, waar de junior-C groep een gooi doet naar de Friese titels.