Donkerbroek speelt gelijk tegen negen man. SV Haulerwijk gaat kopje onder

Ramon Wink zet BEW op voorsprong tegen Donkerbroek.

Ramon Wink zet BEW op voorsprong tegen Donkerbroek. Sieb van der Laan

Dolgelukkig was BEW-trainer Peter Gjaltema, na het 1-1 gelijkspel tegen Donkerbroek. Een kwartier voor tijd liep zijn ploeg immers tegen twee rode kaarten op. ‘Maar we tonen karakter en raken in de slotfase zelfs nog tweemaal de lat”, foeterde Gjaltema.

Met een prima kopbal opende Ramon Wink na 17 minuten de score. Maar enkele minuten later vormde knullig balverlies van diezelfde Wink de inleiding tot de gelijkmaker.

Hoewel BEW op het dramatische veld in Vledder de betere ploeg was, bleef de 1-1 tussenstand tot de rust op het scorebord staan. Ook na de pauze bleven de verhoudingen in het veld dezelfde. BEW had de wedstrijd onder controle. Een kwartier voor tijd ging doelman Mark Hoekstra van de thuisploeg in de fout. Bij een uittrap werd de keeper gehinderd. Vervolgens maakte hij in de ogen van de arbiter een natrappende beweging, met een rode kaart als gevolg. De scheidsrechter kreeg vervolgens enkele opmerkingen te verwerken en gaf daarbij Joris Zijlstra zijn tweede gele kaart. Ondanks de numerieke meerderheid lukte het Donkerbroek niet de winst te grijpen. BEW raakte in de slotfase nog de lat.

SV Haulerwijk

Al bij rust was de kans op een goed resultaat voor SV Haulerwijk al verkeken. De oranjehemden stonden na 45 minuten al met 0-3 achter tegen Anjum. Na het laatste fluitsignaal stond het 0-4.

In de beginfase was SV Haulerwijk enkele malen gevaarlijk. De ploeg van trainer Jelke Nijboer ging met goede moed ten aanval. Met name Patrick Hilhorst deed van zich spreken. Het rendement was echter nihil. Bij de eerste de beste geslaagde aanval van Anjum was het raak. Stephan Overkempe rondde koelbloedig af. Een fout van keeper Huurman werd afgestraft door Jan Tijtsma (0-2). Sijtse Koree schoot de wedstrijd na ruim een half uur al ‘in het slot.’

Ondanks de grote achterstand ging de thuisclub op jacht naar een beter resultaat. Inzetten van Patrick Hilhorst en Jord de Vries werden onschadelijk gemaakt. SV Haulerwijk stuitte meerdere malen op doelman Lolke Dijkstra.

De tweede helft was van een beduidend minder niveau. De 84 supporters zagen na de hervatting een matige wedstrijd met weinig doelrijpe kansen. Stephan Overkempe zorgde voor 0-4 eindstand.

FC Fochteloo speelde met 1-1 gelijk tegen IJhorst. Mans de Bie was trefzeker voor de thuisploeg.