Deze ploeg uit de Eredivisie komt naar Oosterwolde

Bovenste rij (v.l.n.r.): Dominggus Nussy, Bjorn Wagenaar, Robbin Wagenaar en Stefan Wagenaar. Middelste rij (v.l.n.r.): Wouter Hiemstra (coach), Daniël Kooistra, Luca Veneman en Remco Rosema. Voorste rij (v.l.n.r.): Jelte Oldenkamp, Mark Schapelhouman, Jordi Linneman en Sjors Otter. SV De Griffioen

Oosterwolde - De Griffioen won het prestigieuze toernooi om de GroenLeven Cup. De Oosterwoldenaren wonnen niet alleen de beker.

Door de zege mag De Griffioen in de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 op eigen terrein een oefenwedstrijd spelen tegen eredivisionist SC Heerenveen.

Openingsduel gaat verloren

Het 7-tegen-7 amateurtoernooi voor eerste teams uit Friesland wordt sinds 2017 in Nieuwehorne gespeeld. De roodhemden namen het in de poulefase op tegen Jubbega, Oudehaske en Read Swart. Het openingsduel tegen Jubbega ging met 1-3 verloren. Oudehaske werd met 1-0 verslagen. In de laatste poulewedstrijd werd Read Swart met 5-0 geklopt.

In ondertal

In de kwartfinale was De Griffioen met 3-0 te sterk voor Renado. In de halve eindstrijd tegen Drachten kwamen de roodwitten vlot op een 1-0 voorsprong. In ondertal (vanwege een tijdstraf na een gele kaart) werd de score verdubbeld. Hierna kwam de zege niet meer in gevaar.

Finale tegen Oerterp

Opponent in de finale was Oerterp. Vorig jaar verloor De Griffioen in de kwartfinale van deze ploeg. Halverwege het duel brak Jordi Linneman de ban. Hij zette een combinatie op met Robbin Wagenaar, kreeg de bal terug en tekende beheerst voor de 1-0. Enkele ogenblikken later onderschepte Linneman de bal. Hij bediende Bjorn Wagenaar, die de 2-0 op het scorebord zette. In deze stand kwam geen verandering meer.

Nieuws

menu