Derby tussen Waskemeer en SV Haulerwijk duurt door opstootje slechts een half uur

Na tweede rode kaarten (voor beide ploegen een) liepen de gemoederen bij spelers en toeschouwers hoog op.

Na tweede rode kaarten (voor beide ploegen een) liepen de gemoederen bij spelers en toeschouwers hoog op. Anne Westerhof

Wat een mooie start van het seizoen had moeten worden, liep uit op een sof. De derby tussen Waskemeer en SV Haulerwijk werd na ruim een half uur gestaakt.

Bij een 0-1 stand (doelpunt Patrick Hilhorst) sloeg de vlam in de pan. Na tweede rode kaarten (voor beide ploegen een) liepen de gemoederen bij spelers en toeschouwers hoog op. De scheidsrechter stuurde daarop de twee ploegen naar binnen. De leidsman besloot de wedstrijd definitief te staken.

,,Dit is wel een anti-climax, zo aan het begin van het seizoen”, zegt Waskemeer-voorzitter Johan Keuning. ,,We gingen er vanuit dat er na een afkoelingsperiode verder gespeeld zou worden, maar de scheidsrechter besloot anders. Dat is zijn goed recht.”

Keuning wil niet al te lang stilstaan bij het akkefietje. ,,We moeten dit maar snel vergeten. Dit mag natuurlijk niet gebeuren, maar na afloop waren de gemoederen gelukkig weer bedaard.”

De voorzitter baalt er wel van dat de derby uit de hand is gelopen. ,,Ik beschouw dit als een incident. Er is tussen Waskemeer en SV Haulerwijk altijd een gezonde rivaliteit. We willen graag vasthouden aan de derbysfeer die er altijd is: een leuke wedstijd en na afloop gezelligheid en een biertje drinken met elkaar.”

Hoe het nu verder gaat met de gestaakte wedstrijd is nog onduidelijk. ,,Het is nu wachten op de brief van de KNVB. Normaal gesproken wordt de wedstrijd uitgespeeld, vanaf het moment van staken. Dat zou ons goed uitkomen. Dan krijgen we de kans de achterstand goed te maken”, zegt de preses met een knipoog. Ook over een eventuele straf voor beide ploegen is het nog gissen. Keuning: ,,We wachten de brief van de bond af.”

Ook vorig seizoen speelden Waskemeer en SV Haulerwijk de eerste competitiewedstrijd tegen elkaar. Toen nog in de derde klasse. Dit seizoen komen beide ploegen uit in de vierde klasse D.