Arie de Jong wint crosstriathlon; atletes verkiezen water boven bier

Alienka Huft en Marloes Kremer doen mee aan de feestelijke Beer Lovers Marathon in het Belgische Luik. Eigen foto

Invictus-atleet Arie de Jong liet na ruim anderhalf jaar zien dat hij nog steeds bij de beste crossduathlon atleten van Nederland behoort.

Op de Rijntocht in Renkum eindigde De Jong als eerste in 2.17.19 uur bij de recreanten. Met die tijd was hij ook bij de licentiehouders in de top geëindigd.

De crosstriathlon startte traditioneel op een boot op de Rijn. Het zwemmen over 1,5 kilometer is niet De Jong zijn sterkste punt. Ook bij het wisselen verloor de Oosterwoldenaar veel tijd, maar door een sterk optreden bij het mountainbiken over 30 kilometer en het hardlopen (cross) over 11 kilometer won De Jong de wedstrijd.

Beer Lovers Marathon

Invictus-atleten Alienka Huft en Marloes Kremer deden mee aan de feestelijke Beer Lovers Marathon in het Belgische Luik. Door de overstromingen werd het parcours aangepast en moesten de lopers twee ronden lopen, waarbij ook de beroemde trappen (374 treden) van Bueren twee keer werden genomen. Ook waren er meerdere andere trappen in het parcours opgenomen. Op zestien punten konden deelnemers verschillende biersoorten drinken. Huft en Kremer hielden het bij water. Kremer kreeg het in de slotfase zwaar, waardoor ze Huft moest laten gaan. De dames finishten in respectievelijk 3.46 en 3.47 uur.

De tekst gaat verder na de foto


In Barendrecht verbeterde B junior Thomas Smeman zijn persoonlijk record op de 3 kilometer (9.45,74) van een week daarvoor niet. Hij noteerde 9.56,9.. Over een anderhalve week hoopt Smeman mee te kunnen doen aan het NK.

Nieuws

menu