Acrogymnasten hebben EK in het vizier

Teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland. Martine Hooijenga-Le Duc

In Zwolle stond de tweede kwalificatieronden voor de Europese Kampioenschappen Acrogym, die in septemberplaatsvinden in het Italiaanse Pesaro, op het programma. Acht teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland uit Marum namen hieraan deel.

Vijf teams waren na de eerste kwalificatiewedstrijden al zeker van deelname aan het EK. Zij wilden in Zwolle aantonen dat hun prestatieniveau constant was. De overige drie teams vechten nog voor een plekje bij de top twee van Nederland - een eis voor deelname. Deze twee damesparen en het trio zijn allemaal nog in de race voor de kwalificatie na goede oefeningen.

Anna Koster

Anna Koster uit Donkerbroek was met haar partners Nova Houtman en Nynke Veenma (een combinatieteam van SV Donkerbroek met FC Meppel en Acro Academy) bij de vorige wedstrijd al zeker van een ticket voor het EK. Het team liet de jury duidelijk zien dat hun optreden vorige maand géén toevalstreffer was. Het trio zette in de Junior 1 de hoogste dagscore neer. Anna won twee jaar geleden zilver op het EK met haar toenmalige partner Robin Hooijenga.

Tess Offringa uit Bakkeveen kwam met haar partner Esmee de Graaf (combi SV Donkerbroek met Acro Academy) eveneens uit in de categorie Junior 1, maar dan bij de damesparen. Ook zij waren al zeker van EK-deelname.

Donkerbroekster Ties Oosterhof, die uitkomt in een Jeugd gemengd paar met Rebecca Groote, maakt op het EK zijn Europese debuut. Het paar behaalde voor de tweede maal de limieten.


Elin Bergsma

Voor Elin Bergsma, eveneens uit Donkerbroek, blijft kwalificatie nog even spannend. Ondanks opnieuw een goede kwalificatie met haar partners Aiden Peens en Ilse van Dam in de Jeugd damesgroepen, valt pas na de derde en laatste kwalificatiewedstrijd – op zaterdag 7 augustus – voor haar het verlossende woord of zij definitief naar Pesaro mag of dat het trio als reserve wordt aangewezen.

Nieuws

menu