Acrogymnasten Anna Koster en Tess Offringa gaan weer naar groot kampioenschap

Tess en Anna derde en vierde van links op de voorste rij. Jorrit Veenstra

Op de tweede kwalificatiewedstrijd plaatsten Anna Koster en Tess Offringa zich voor de wereldkampioenschappen acrobatische gymnastiek. Het WK is van 3 tot 13 maart in Bakoe, Azerbeidzjan.

Anna Koster uit Donkerbroek kwam met haar partners Nova Houtman en Nynke Veenma uit in de categorie Senioren. De dames hadden op het vorige kwalificatiemoment met hoge scores al indruk gemaakt op de jury met hun hoge scores. Na Anna’s zilveren medaille op het EK 2019 en haar bronzen medaille op het EK eerder dit jaar is het trio (een combinatieteam van Acro Academy, FC Meppel en SV Donkerbroek) klaar voor deelname aan het senioren WK.

In de Junioren-2 plaatsten Tess Offringa uit Donkerbroek en haar partner Esmee de Graaf (een combinatieteam van Acro Academy/SV Donkerbroek) zich overtuigend voor het WK. Het duo won eerder een bronzen medaille op de Europese Kampioenschappen.

Alle zes teams van topsportstichting Acro Academy slaagden erin zich te kwalificeren voor het WK. Anna Koster en Tess Offringa zijn de laatste jaren vaste gezichten in de delegatie. Ook op het WK 2018, het EK 2019 en het EK 2021 waren zij van de partij.

Nieuws

menu