Acro Academy Noord Nederland wint Valentijnscup

De complete ploeg van Acro Academy Noord Nederland. Martine Hooijenga

Ruim 400 acrogymnasten, een kleine vijftig vrijwilligers, veertig juryleden, twee gevulde tribunes, gulle ondernemers en een tevreden organisatieteam van SV Donkerbroek. Het waren de ingrediënten van de dertiende Valentijnscup in sporthal de Boekhorst in Oosterwolde.

Beide dagen waren via een livestream ook vanuit huis te volgen.

Op de officiële acrovloer lieten gymnasten hun oefening zien. De meeste kinderen gingen met een medaille naar huis. Normaal is het gymnastiektoernooi in februari, maar vanwege de toen geldende coronamaatregelen werd het een paar maanden uitgesteld. Volgend jaar is de Valentijnscup weer in februari.

Zondag lieten gymnasten die deelnamen aan een EK of WK hun kunnen zien, waaronder Acro Academy Noord Nederland, dat met tien teams meedeed. Ieder team ging met een gouden of zilveren medaille naar huis. Dit resulteerde in de hoogste dagscore, waardoor Acro Academy de Valentijnscup in ontvangst mocht nemen. Goud was voor het seniorentrio Anna Koster (SV Donkerbroek), Esmee de Graaf en Sarai Huitema. Het jeugd mixpaar Lizz Stoker en Ties Oosterhof won twee keer goud. Bij de jeugd was er goud voor het duo Kuna Vlasma (SV Donkerbroek) en Dieuwke Boomsma.

Nieuws

menu