Zwemmend Haulerwijk rijgt jubilea aaneen

Albertje van der Bos zwemt haar baantjes. EIGEN FOTO

Zwemvereniging de Wellerobben hield in zwembad Haulewelle in Haulerwijk de zwemvierdaagse. Zwemmers vanaf 11 jaar zwommen verdeel over vier dagen in totaal 80 banen, de jongste zwemmers legden 40 banen af. In totaal zwommen er 60 zwemmers mee. Iedere deelnemer ontving na afloop een medaille.

Dit jaar bestaat de landelijke zwem4daagse 50 jaar. Voor de Wellerobben was het de 49e keer dat ze dit evenement organiseerde. De jubilea volgen elkaar snel op, want zwembad Haulewelle bestaat een halve eeuw en de Wellerobben bestaat 49 jaar.

De 49e deelnemer mocht gratis meedoen aan de zwemvierdaagse en kreeg ook een taart. Deze prijzen gingen naar Cham Eppinga. Tevens zwom iedere 20e zwemmer gratis mee. Mevrouw Sikkens uit Haulerwijk zwom voor de 49e keer mee. Ze ontving een bloemetje. Jacqueline ten Hoor uit Fochteloo zwom voor de 51e keer een vierdaagse, omdat ze in een jaar twee keer meedeed.

Drie avonden waren er spelletjes voor de kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen mochten geld opduiken, er was een mattenrace en een plankjesdans.

Nieuws

menu