Zwembaden krijgen compensatie voor gemiste inkomsten in coronatijd

202108241633

Stichting Haulewelle en Laco Nederland krijgen een compensatie voor het exploitatietekort in het eerste halfjaar van 2021. De twee zwembadexploitanten liepen inkomsten mis door de coronamaatregelen.

Stichting Haulewelle, exploitant van het gelijknamige openluchtzwembad in Haulerwijk, kan een compensatie van ruim 17.000 euro tegemoet zien. Laco, exploitant van de zwembaden in Oosterwolde en Appelscha, ontvangt bijna 32.000 euro.

Gemeenten en exploitanten hebben er alles aan gedaan zwembaden en ijsbanen in het eerste halfjaar van 2021 open te houden. Vanwege de coronamaatregelen was dit economisch niet rendabel, maar het was maatschappelijk wel zeer wenselijk.

Om de financiële gevolgen te verzachten, is er voor de eerste helft van 2021 landelijk 80 miljoen euro beschikbaar om ijsbanen en zwembaden te compenseren. De gemeente Ooststellingwerf heeft een aanvraag ingediend bij het ministerie van VWS voor de Specifieke Uitkering IJsbanen en Zwembaden voor het dekken van de exploitatietekorten van de zwembaden.

Nieuws

Meest gelezen