Wolvenpaar gespot in Drents-Friese Wold

FOTO

FOTO ANP

Een wolvenpaar lijkt zich in Drents-Friese Wold te hebben gevestigd. De wolf en wolvin zijn samen gezien op een camera in de bossen van Zuidwest-Drenthe.

Dat zegt voorzitter Harry Oosterman van de gebiedscommissie Preventie Wolvenschade Drenthe. Het wolvenpaar houdt zich op in het nationaal park Drents-Friese Wold en de omliggende gebieden. ,,Vermoedelijk hebben deze wolven ook de afgelopen tijd schapen en een kalf gedood in Zuidwest-Drenthe.” Volgens Oosterman is het een kwestie van tijd dat het paar jongen krijgt.

Het is voor het eerst dat een wolvenpaartje in het Noorden is gesignaleerd. Op de Veluwe zit al een paartje dat ook jongen heeft gekregen. Er is daar sprake van een roedel.

Monsters uit keutels

Wolvenconsulent Johan Wesselink uit Diever, die schade opneemt bij schapenhouders of boeren als er vee door vermoedelijk een wolf is gedood, bevestigt dat er hoogstwaarschijnlijk een paartje in Zuidwest-Drenthe rondloopt. ,,Ik durf het pas met zekerheid te zeggen als monsters uit keutels en andere sporen zijn bekeken.”

Oosterman vertelde het nieuws over het wolvenpaar zaterdagmiddag tijdens een demonstratie tegen het plaatsen wolvenrasters in Geeuwenbrug.