Wolf gezien in Boijl en Nijeberkoop. Vier gewonde schapen uit hun lijden verlost

De gewonde Schotse Hooglander.

De gewonde Schotse Hooglander. Eigen foto

Er blijven meldingen komen over wolven in de omgeving van het Drents-Friese Wold. Zondagavond werd er een wolf gesignaleerd op straat in Boijl. Eerder werd een wolf gezien in Nijeberkoop.

De melding in Boijl was voor schapenhouder Roelof Groen reden om met een warmtekijker onmiddellijk onderzoek te gaan doen in de omgeving. Maar het bleef in de nacht van zondag op maandag rustig rond zijn schaapskudde. Vorige week raakte na aan aanval aan de Bekhofweg een flink deel van zijn kudde gewond. Hij liet daarna veertien schapen inslapen. Afgelopen zaterdag zijn alsnog vier gewonde schapen door een dierenarts uit hun lijden verlost. Dat betekent dus dat die ene aanval 18 drachtige schapen het leven heeft gekost.

Gewonde Schotse Hooglander

Zaterdag troffen wandelaars de heide tussen Zorgvlied en Doldersum een gewonde Schotse Hooglander aan. Ze hebben dit direct gemeld bij politie en dierenbescherming. Eigenaar het Drents Landschap heeft het dier laten inslapen. DNA-onderzoek zal nog moeten uitwijzen of de dader een wolf was.