Vlomarkt Makkinga gaat weer van start

Op de Vlomarkt in Makkinga. Rens Hooyenga

Op 31 juli vindt de eerste Vlomarkt van Makkinga van het jaar plaats. Omdat de markten zo’n lange tijd niet doorgegaan zijn, heeft de organisator, Dorpsbelang Makkinga, besloten dat de standplaatsen op deze eerste markt gratis zijn.

Er zullen dezelfde corona-voorwaarden gelden als vorig jaar. Dus afstand houden en eenrichtingsverkeer. Er zijn voor de standhouders enkele wijzigingen ten opzichte van vorige jaren. Er zijn geen vaste plekken meer. De standplaatsen kunnen dus niet meer gereserveerd worden, Vanaf 6.00 uur ochtends zijn de markmeesters aanwezig om de standhouders een plek toe te wijzen.

De vele vrijwilligers hebben er zin in en staan weer in de startblokken om weer voor het 47-e jaar de Vlomarkten in Makkinga te kunnen organiseren. Voor verdere inlichtingen, bekijk de website van Makkinga .

De markt duurt van 7.00 uur tot 13.00 uur. De marktkooplui bouwen hun stand op tussen 6.00 uur en 8.00 uur `s ochtends. Vaak zijn er meer dan 250 standhouders die proberen op de vlomarkt allerhande waar aan de man te brengen. Het gemiddeld aantal bezoekers wordt geschat op 2500.

Op 26 april 1975 werd de vlomarkt voor het eerst georganiseerd. Kruidenier Nienhuis nam het initiatief na het bezoeken van de flohmarkt in het Duitse Oldenburg. Gewapend met een stevige stapel aanplakbiljetten en een flinke rol plakband maakte hij reclame voor de eerste vlomarkt van Makkinga. Die eerste markt telde 32 kraampjes en werd gehouden op het plein voor het dorpshuis. Na verloop van tijd groeide de markt uit tot de vlomarkt die zich inmiddels uitstrekt over de Oosterhuisweg en de Mr. Bergsmastraat.

Nieuws

menu