Vakantiespel start kleur- en puzzelwedstrijd

Aan het begin van de vakantiespelweek bouwen de kinderen tenten. Rens Hooyenga

Stichting Vakantiespel Ooststellingwerf is weer begonnen met de voorbereidingen voor de vakantiespelweek in de zomer. Ook de stichting moet rekening houden met de huidige coronamaatregelen van de overheid.

Normaal gesproken wordt er in de eerste twee weken van de basisschoolvakantie een week vertier verzorgd in de bossen van het Drents-Friese Wold. Basisschoolkinderen uit Ooststellingwerf mogen hieraan deelnemen. Voorlopig wordt er vanuit gegaan dat de spelweek Appelscha, zoals de zomerweek in de volksmond genoemd wordt, op reguliere wijze kan doorgaan. Toch wordt er ook rekening gehouden met een alternatief scenario.

Promotieronde

Gewoonweg wordt er rond deze tijd, zo vlak voor de voorjaarsvakantie, een promotieronde langs de basisscholen gedaan, onder de noemer Praatjesmakers. Er wordt dan een pr praatje gehouden en een video getoond van de spelweek.

Kleuren en puzzelen

Om iets extra’s te doen in dit coronajaar is er een kleurwedstrijd en een puzzelwedstrijd uitgeschreven. Basisscholen hebben een kleurplaat voor de jongste groepen en een puzzel voor de oudste groepen ontvangen. Onder de mooiste kleurplaten en de goede inzendingen van de puzzel worden spelweekgadgets verloot.

Voor informatie of het downloaden van de puzzel en kleurplaat: www.vakantiespel.nl