Uutgaon.nl van start: een verzamelsite met alle activiteiten in Ooststellingwerf

Rooie Rinus en Pé Daalemmer traden vorig jaar op in het dorpshuis van Waskemeer. Foto: Rens Hooyenga Foto: @

Een lang gekoesterde wens was het van Ooststellingwervers. Niet alleen van bewoners, ook van stichtingen, clubs en verenigingen. Een website waarop alle activiteiten, die te doen zijn in de hele gemeente, gebundeld worden, want het kwam in het verleden nogal eens voor dat veel activiteiten tegelijk georganiseerd werden. Dat hoeft nu niet meer. Vorige week werd namelijk Uutgaon.nl gelanceerd.

Uutgaon.nl presenteert de activiteitenkalender van heel Ooststellingwerf. Alle stichtingen, verenigingen, clubs en andere organisaties zijn uitgenodigd om een account aan te maken op Uutgaon.nl , zodat zij zelfstandig activiteiten kunnen plaatsen. ,,Het werkt enorm simpel’’, zegt Marlies Bouma uit Makkinga. Zij is vrijwilliger bij onder meer het dorpshuis van Makkinga, museum Oold Ark en korenmolen de Weijert. ,,Je geeft aan op welke datum de activiteit plaatsvindt, de tijden, je geeft een omschrijving en je kunt er eventueel een prijs en foto bij plaatsen en je plaatst het. Een kind kan de was doen.” Bouma miste een dergelijke website in de gemeente. ,,We moesten eigenlijk altijd maar geld uitgeven voor de promotie van een evenement of tentoonstelling.” Mede om die reden sloot ze zich aan bij een werkgroep om Uutgaon.nl vorm te geven.

‘Aan alles is gedacht’

,,Het is een website geworden waar alles op staat en wat ontzettend toegankelijk is”, legt ze uit. ,,Aan alles is gedacht.” Als voorbeeld noemt ze de optie om aan te geven of een activiteit toegankelijk is voor mindervaliden of het zoeken naar activiteiten per dorp, per leeftijd of per datum. ,,Zo kunnen niet alleen bezoekers van Uutgaon.nl zien wat er allemaal te doen is in alle dorpen, maar alle organisaties met een account kunnen bij het plannen van hun activiteit ook rekening houden met andere activiteiten”, zegt Steve Bergsma. Hij hield zich bezig met de vormgeving en promotie van Uutgaon.nl . ,,Bekijk eerst of er al wat staat op een datum, zodat er niet van alles in één dorp op één dag wordt georganiseerd. Op deze manier geniet elke activiteit van een maximaal aantal bezoekers.”

Hulp

Mocht een organisatie niet meer helemaal door hebben hoe het systeem werkt: in de bibliotheek in Oosterwolde kunnen organisaties bij openingstijden naar binnen lopen voor hulp.

Er zijn in totaal honderden organisaties in de gemeente die een account hebben of er één mogen aanmaken. ,,Ook sportclubs’’, vult Bouma aan. ,,Als ze bijvoorbeeld een kinderactiviteit houden of een open dag, dat mag er zeker op, graag zelfs.” En ook is er rekening gehouden met commerciële partijen. Mocht er bijvoorbeeld een concert worden gehouden in een café, dan mag dat ook op de site worden gezet. Uutgoan.nl wordt gefaciliteerd door de gemeente, de layout is naar het idee van Mijnbuurtje.nl en het logo, de huisstijl en posters voor de promotie van de site werden gemaakt door Rivo van Gurp van VanGurpMedia.

En mocht je nou vergeten zijn hoe je uutgaon precies schrijft, geen zorgen. Er zijn door de organisatie verschillende url’s geclaimd, dus ook bij het intikken van het verkeerd geschreven Uutgoan.nl kom je op de juiste site terecht.

Nieuws

menu