Twaalf nieuwe woningen in Appelscha. Zo hoog is de prijs van het duurste huis

202112062261

In Appelscha staan sinds eind vorige week tien appartementen en twee twee-onder-één-kapwoningen te koop. Vaartzicht, zo heet het nieuwbouwplan. Het is gevestigd op de plaats waar voorheen supermarkt de Poiesz stond. Het gebouw werd dit jaar gesloopt en verhuisde naar het winkelcentrum.

Het betreft onder- en bovenwoningen, met of zonder grote tuin en allemaal 98 vierkante meter of meer. De grootste woning wordt 184 vierkante meter. De woningen vallen allemaal onder een Vereniging van Eigenaren (VvE). Verwacht wordt dat er ongeveer honderd euro betaald gaat worden per maand, maar zeker is dat nog niet. Er wordt drie maanden voorafgaand aan de oplevering van het gebouw een vergadering belegd voor alle nieuwe bewoners.

De woningen verschillen niet veel van elkaar qua prijs. Twee woningen op de begane grond zijn 98 vierkante meter groot en zijn in het bezit van een tuin. Ze staan online te koop voor 375.000 euro. De overige woningen zijn duurder. De duurste wordt verkocht voor 395.500 euro. Het betreft een helft van een dubbele. De grootste tuin is 438 vierkante meter, de kleinste is van een bovenwoning: 14,1 vierkante meter aan tuin. Deze bovenwoningen beschikken over twee verdiepingen. Een eerste woonlaag van 94 of 98 vierkante meter en een zolder van 60 tot 69 vierkante meter.

De koopsommen zijn vrij op naam en de prijzen zijn geldig tot 1 maart 2022.

Gezamenlijke parkeerplaats

Acht van de appartementen worden gebouwd aan de Vaart Zuidzijde, twee appartementen en de twee-onder-één-kap komen aan ’t Smidslaantje te staan. Een gezamenlijke parkeerplaats komt aan de achterzijde van de gebouwen evenals schuurtjes.

Het gehele project gaat gebouwd worden door Bouwgroep De Jong uit Oosterwolde, het ontwerp is van Studio JK uit Oosterwolde en de woningen staan te koop bij makelaar De Smelthe uit Smilde.

Nieuws

menu