Toeristen weten Bosfluiter goed te vinden: ‘Het regent last minutes’

Het is een komen en gaan van toeristen bij camping De Bosfluiter in Boijl. Uit Friesland, Zeeland, de Achterhoek. Eigenlijk overal komen ze wel vandaan’, zegt Debora Mesken, samen met Wilfred Mesken sinds acht jaar de eigenaar van de kampeerplek aan de rand van het Drents-Friese Wold.

Camping Bosfluiter Debora Mesker in Elsloo

Camping Bosfluiter Debora Mesker in Elsloo

De plek zorgt ervoor dat er een specifieke doelgroep aangetrokken wordt. ‘Onze gasten zijn eigenlijk allemaal veertig- en vijftigplussers, die hier naartoe komen met de fiets.’ Nederlanders vooral, ‘buitenlanders komen hier slechts sporadisch’. ‘Heel af en toe een Duitsers’, vertelt Mesken. Wat raar is, want de bosfluiter is van origine een vogeltje dat voornamelijk bij onze oosterburen voorkomt.

Tweewieler

Bijna alle toeristen van het kampeerterrein gaan eigenlijk altijd meteen per tweewieler op verkenning. ‘Hun avontuur begint zodra ze van ons erf afrijden, meteen zitten ze midden in de natuur.’ Iets wat de overnachter enorm aanspreekt, weten de eigenaars, want ze komen terug. ‘Van de 35 plaatsen zijn er standaard, verspreid over de honderd vierkante meter kampeerterrein, vier of vijf plaatsen ingericht als seizoen plek. Deze personen staan er van 1 april tot en met 1 oktober.’ Ook voor de campingeigenaars zelf geldt nog altijd: op vakantie hoeven we niet persé, ‘voor ons gevoel zijn we altijd op vakantie’.

Last minute

Dit jaar en vorig jaar zagen ze bij De Bosfluiter het aantal gasten sterk toenemen. ‘Vanwege corona blijven mensen in eigen land. Dit jaar merken we dat voornamelijk aan het aantal last minuteboekingen. Mensen wachten af en beslissen op het laatste moment wat ze doen.’ Last minute betekent in dit geval dat er ongeveer één of twee weken voorafgaand aan de vakantie besloten wordt waar ze naartoe gaan. ‘Wij zitten de komende twee weken volledig vol.’ Vooral met caravans en tenten en zelf beschikt de accommodatie sinds dit seizoen over een heuse tipi. ‘Voor zes personen’, laat Mesken weten. Een erg leuke aanwinst, noemt ze het. Andere vernieuwingen dit jaar zijn aangebracht in de sanitaire voorziening. ‘Die hebben we volledig vernieuwd.’

En er wordt in Boijl rekening gehouden met de ebikes. ‘Wij beschikken tegenwoordig over een overdekte fietsenstalling en over oplaadpunten. Je moet een beetje met de tijd mee.’ Zodat alle gasten Bosfluitend door het leven kunnen.