Spiegelbos, wensmuur en steelband op vijfde Appelstap-editie

De vijfde editie van Appelstap wordt een bijzondere. Met een spiegelbos, wensmuur en de steelband vernieuwt de organisatie Appelstap elke keer weer.

Maar wat is nou een spiegelbos? Daar weet Margareth Bahnmüller het antwoord op. ‘Maar ik verklap niet veel. Dat is om mensen naar ons evenement te trekken. Wat ik wel wil vertellen is dat het fantastisch wordt.

De steelband dan: een steeldrum is een muziekinstrument dat van oorsprong uit Trinidad en Tobago afkomstig is. Het instrument wordt meestal in groepsverband bespeeld ‘en wanneer je het hoort waan je je even in de tropen’. ‘De wensmuur brengt ons even naar Florence, waar we ons hebben laten inspireren. Iedereen die dat wil, krijgt een eigen plekje in een ‘muur’ waar je via bloemblaadjes een wens kunt doen. Zo ontstaat er een prachtige bloemwand.’ En dat is eigenlijk waar de Lionsclub Ooststellingwerf voor staat tijdens dit evenement. ‘We willen dat iedereen beter wordt van ons wandelevenement: conditioneel gezien, maar ook willen we dat iedereen met een glimlach op het gezicht weer naar huis gaat.’

Goede doelen

Dat doet Lionsclub Ooststellingwerf door tijdens het wandel- beleefevenement elk jaar goede doelen te steunen. De winst gaat dit jaar naar het Diabetes Fonds en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.’ Het Diabetes Fonds zet zich in om diabetes en daardoor veroorzaakte complicaties te voorkomen en te genezen. Ook draagt het Diabetes Fonds bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting is een patiëntenorganisatie voor iedereen met taaislijmziekte en hun naasten. De stichting zet zich in voor een beter en langer leven van iedereen met cystic fibrosis (CF) en doen dat met een team van elf mensen die allemaal hun eigen expertise hebben. Cystic Fibrosis is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte. Als je CF hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen, alvleesklier en voortplantingsorganen niet goed en wordt de functie van deze organen steeds slechter. Ongeveer 1500 mensen in Nederland hebben CF en er worden zo’n 25 kinderen per jaar geboren met deze ziekte. Naar schatting is 1 op de 30 Nederlanders drager van een foutje in het CF-gen.

Tijdens het slingeren door het bos, geld ophalen voor goede doelen. Wat wil je nog meer? Tijdens de telkens andere routes, voornamelijk door het Drents-Friese Wold, is onderweg van alles te doen. Naast het spiegelbos, de wensmuur en de steelband, is er ook theater, kunst, vuur, licht en veel meer, op alle afstanden.

Op zaterdag 10 september starten de wandelaars tussen 14.30 en 18.00 op vier afstanden. De 30 kilometerroute wordt voor een deel gelopen met eigen GPS. De bewegwijzerde 15, 10 en 5 kilometer route gaan later van start. Dat late starten zorgt voor een bijzondere beleving in de natuur. Het wordt tijdens de wandeling langzaam donker. Het moment dat er lichtjes en vuur ontstoken wordt.

De vijf kilometer route is volledig verhard en daarmee rolstoel- en rollatortoegankelijk.

Nieuws

menu