Sinterklaas krijgt tijdelijke slaapplek op K.J. Dijkstraschool

Sinterklaas op de K.J. Dijkstraschool Hendrik Betten

Waar de goedheiligman en zijn pieten normaal gesproken na een rondrit door Elsloo op het schoolplein welkom worden geheten, was dit in coronatijd anders.

In het lokaal van groep 7 en 8 was één van de tijdelijke slaapplaatsen ingericht voor de goedheiligman. Dat kon omdat de kinderen van die groepen de afgelopen week in quarantaine zaten. De jongste kinderen namen een kijkje in het lokaal om een glimp van de goedheiligman op te vangen.

Sinterklaas ging eerst langs de kinderen van peuterspeelgroep Pippeloentje en daarna richting de kleuters. Op gepaste afstand mochten zij even met Sint een praatje maken. Daarna volgde een bezoek aan de kinderen van de andere groepen. De kinderen van groep 5 en 6 hadden zelf surprises gemaakt. In overleg met de kinderen van de groepen 7 en 8 nemen zij op een later moment de zelf gemaakte surprises mee naar school.

Door de aangescherpte coronamaatregelen was het niet mogelijk om een intocht te organiseren. Door middel van (video)beelden werd er in de klaslokalen voor gezorgd dat de thuis gebleven kinderen en de ouders mee konden genieten van het bezoek van Sinterklaas.

Nieuws

menu