Scholen tonen belangstelling voor strijdtoneel Friese Waterlinie

Foto: Lenus van der Broek Foto: Lenus van der Broek

Diverse scholen tonen belangstelling voor expositie en de vondsten van het strijdtoneel van de Friese Waterlinie, zo ook de obs De Riemsloot in Appelscha.

Tevens was de histotolk Frank Spijkers aanwezig, verkleedt als Frans van de Bekhofschans. Op boeiende wijze vertelde hij met diverse attributen uit die tijd de geschiedenis van het Rampjaar en de Friese Waterlinie.

De Tentoonstelling Vondsten Strijdtoneel Friese Waterlinie is op 17 september geopend en duurt tot en met 15 oktober. De tentoonstelling is te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur in het gebouw van de Schrieversronte in Oldeberkoop op Willinge Prinsstraat 10.

Nog niet eerder waren vondsten van strijd rond 4 schansen van de Friese Waterlinie bijeen om te bekijken. Dat zijn vondsten van bij de Blessebrugschans onder Wolvega, van de Bekhofschans onder Oldeberkoop, van de Breebergschans bij Donkerbroek/Waskemeer/Haule en de Zwartendijksterschans bij Een-West achter Haulerwijk net in Drenthe.

In 2023 is de tentoonstelling te zien van 19 mei tot en met 17 juni in de Kijkzaal van de bibliotheek in Wolvega. Meer informatie is te vinden op: www.friesewaterlinie.nl .

Nieuws

menu