Rommel opruimen én mensen leren kennen tijdens opschoondag in Haulerwijk

Beppie Gerrie van der Vaart en haar kleinkinderen Meike en Jasper ruimen afval op bij sportpark De Hichte. Foto: @Rens Hooyenga

Het nieuwe zevenkoppige bestuur van Plaatselijk Belang in Haulerwijk liet zaterdag direct van zich horen. PB hield een grootschalige opschoondag in Haulerwijk en wijde omgeving.

Hoewel de landelijke opschoondag, zoals die ieder voorjaar wordt gehouden, niet door ging vanwege de coronamaatregelen, was er in Haulerwijk geheel coronaproof wel een opruimdag. Na een oproep in de Haulerwijker meldden zich zo’n zestig dorpsbewoners aan. Alle straten en wijken in de dorpskom werden schoongemaakt, maar ook de omgeving werd niet vergeten. Vooral in het park en langs de toegangswegen naar Haulerwijk werd heel veel afval gevonden. De “buit” was dan ook aanzienlijk.

Dorp en mensen leren kennen

Niet alleen ligt Haulerwijk er weer netjes bij, bijkomend positief effect van de opschoondag was dat veel inwoners elkaar weer even spraken. Onder de vrijwilligers waren opvallend veel nieuwe bewoners van Haulerwijk, die deze kans aangrepen om zowel het dorp als de mensen te leren kennen. Ook een aantal dorpsbewoners met een immigratie-achtergrond hielpen mee.

Versnaperingen

Rond het middaguur werden alle vrijwilligers getrakteerd op een broodje, soep en een ijsje. Zij konden dit halen bij een gezamenlijke stand van “Pand 1880” en “de Koperen Pomp” in het centrum van Haulerwijk. De versnaperingen werden hen aangeboden door het HAP (Haulerwijkster Activiteiten Platform).