Renske speelt 88 spelletjes en wint actie van Scala. 'Ik vond het erg leuk om te doen, vooral de opdracht dat ik een bal op mijn vinger moest laten draaien'

Renske met haar vader. Scala

Renske Goedhart (9) uit Langedijke heeft Crazy 88 van Scala Buurtsport gewonnen. De leerlinge van basisschool In de Kring deed in de kerstvakantie 88 spelletjes, variërend van een toren van wc-rollen stapelen, zich verkleden als held, een boom knuffelen, de regendans doen en een fietstocht maken.

‘Sommige opdrachten vond ik wel moeilijk, maar ik vond het erg leuk om te doen, vooral de opdracht dat ik een bal op mijn vinger moest laten draaien,’’ vertelt Renske.

Wie mee wilde doen voor het prijzenpakket van Scala Buurtsport, moest daarvoor alle 88 spelletjes vastleggen op film en insturen. Renske voltooide alle activiteiten met hulp van haar broer en vader, maar ook buren werden ingeschakeld om de 88 spelletjes te doen.

Renske is daarmee de winnaar van de Crazy 88. ‘Vanwege de coronamaatregelen konden de reguliere vakantieactiviteiten in de sporthallen niet doorgaan voor basisschoolkinderen en de jongeren. Daarom hebben we gekozen voor een alternatief. Spelletjes die kinderen in hun kerstvakantie konden doen. Gezien de maatregelen zal dit in de voorjaarsvakantie anders zijn,’ zegt Willem de Roo, buurtsportcoach bij Scala.

Nieuws

Meest gelezen

menu