Renovatie plein Dijkstraschool moet wachten tot sneeuw weg is

Sneeuw zit de werkzaamheden nu nog in de weg. Hendrik Betten

Elsloo - Nu de financiering van de renovatie van het schoolplein van de meester K.J.Dijkstraschool in Elsloo bijna rond is, wordt er haast gemaakt om alvast een aantal voorbereidende werkzaamheden op te pakken.

De bedoeling was om daar voor de voorjaarsvakantie mee te beginnen, maar vanwege het winterse weer moeten de vrijwilligers van de school even pas op de plaats maken. Als de tijd rijp is, halen vrijwilligers een bank weg, worden de rubberen tegels en de zitstammetjes verwijderd en worden er alvast houtsnippers aangebracht.

Financiering

Scholenkoepel stichting Comprix en de oudervereniging hadden al in een vroegtijdig stadium aangegeven dat zij respectievelijk de bestrating en de vogelnestschommel wil financieren. Financiële steun is er nu toegezegd door het Iepen Mienskip Fûns Fryslan (10.000 euro), Rabobank Coöperatiefonds (7500), gemeente Ooststellingwerf (5000) en de P.W. Janssen Stichting (550). Daarbij komt de opbrengst van de Plak en Pak actie van AH-Oosterwolde (920 euro). Met nog een aantal aanvragen en acties probeert de school het resterende geld bij elkaar te krijgen om het schoolplein zo aan te kleden dat de kinderen een doelmatige speelplaats krijgen.

Pippeloentje

Omdat ook peuterspeelgroep Pippeloentje gebruik maakt van het plein is er voor gekozen om de plaatsing in drie fasen te doen. Het schoolplein op zich zelf, de voorzijde van het gebouw en het peuter- en kleuterplein. De school heeft gekozen voor duurzaam- en houdbaarheid materiaal dat niet schadelijk is voor het milieu.

Klimachthoek

Op het vernieuwde schoolplein komen een vogelnestschommel, een klim- en kleutertoestel, een speelhuisje en een duikelrek. Omdat ook aan de voorzijde meer uitstraling van het schoolgebouw gewenst is, wordt daar op het grasveld een klimachthoek geplaatst. De school hoopt dat met ingang van het nieuwe schoolseizoen 2021/2022 de renovatie gerealiseerd is.