Ravenswoud gaat naar de tekentafel voor dorpsvlag. Jury geeft er een klap op

202111092408

Ravenswoud wil een nieuwe dorpsvlag. Alle tekeningen, ontwerpen en ideeën zijn welkom.

Plaatselijk Belang van Ravenswoud kwam erachter dat een dorpsvlag eigenlijk miste tijdens het dorpsfeest in juni. Een vlag bestond wel, maar waar het lag wist niemand. Inmiddels is de vlag boven water, maar toen werd de volgende vraag gesteld: willen we dit nog laten wapperen in het dorp? Is dit niet veel te ouderwets?

Gedateerd

De vlag toont een dicht dennenbos met donkergroene bomen. Daarvoor zijn twee zwarte raven gesitueerd. Bijna even donker als de bomen erachter. Gedateerd, moet het plaatselijke belang het. Er wordt nu gekeken naar nieuwe ontwerpen voor een dorpsvlag. Bijvoorbeeld met wat lichtere en andere bomen, want het ‘woud’ van Ravenswoud is de afgelopen jaren flink veranderd. Mede vanwege een nieuwe bewoner: de letterzetter teisterde de fijnsparren, waardoor er nu veel meer berken te vinden zijn in de Compagnonsbossen.

Jury

Nieuwe ontwerpen kunnen ingezonden worden via: [email protected] . Alle ideeën en ontwerpen die binnenkomen worden getoetst: passen ze wel op een vlag van 100 bij 150 centimeter. Een jury geeft er vervolgens een klap op en zorgt voor een voorraad aan vlaggen voor de inwoners van Ravenswoud. Alle inzenders dienen hun ontwerp voor 30 november ingeleverd te hebben.

Bij voldoende belangstelling kunnen de vlaggen daadwerkelijk worden gedrukt.

Nieuws

Meest gelezen