Portretten van Ooststellingwervers gaan één groot mozaïek vormen

Onder leiding van Martina Hladikova en Marjolein Spitteler gaan cursisten aan de slag in ’t Karkehuus in Elsloo. Rens Hooyenga

In het Karkehuus in Elsloo was dinsdag de officiële aftrap van ‘Dit zijn wij, Ooststellingwervers”, het nieuwe project van Stichting Kunstwerf.

Onder leiding van beeldend kunstenaar Martina Hladikova en Marjolein Spitteler worden inwoners van Ooststellingwerf uitgenodigd om te vertellen over zichzelf door in beeld uit te drukken wat bij ze past en daarmee wie ze zijn. Met behulp van een schaduwbeeld wordt het profiel van elke deelnemer geschetst. Binnen dat profiel wordt een collage gemaakt door gebruik te maken van foto’s en allerlei beeldmateriaal. De collage laat zien wat de geportretteerde bezighoudt en wat zijn of haar dromen en gedachtes zijn. Elk portret wordt op dezelfde manier gepresenteerd. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat we, hoe verschillend ook, in wezen allemaal gelijkwaardig zijn.

Na Elsloo gaat de workshop de gemeente rond als een ‘portrettenkaravaan’. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen. Er worden zoveel mogelijk portretten verzameld, om uiteindelijk samengebracht te worden tot één groot mozaïek. Alle portretten samen tonen een gemeenschap, waar plaats is voor iedereen. Het totaalwerk van het mozaïek wordt op een of meer plekken in de gemeente geëxposeerd. Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Fonds Ooststellingwerf.

Nieuws

Meest gelezen

menu