Plan voor drie woningen in Waskemeer. Nieuwbouw komt op voormalig schoolterrein

202108101668

Een bestemmingsplan moet de bouw van drie woningen mogelijk maken aan De Kromten in Waskemeer. Met de realisatie van de drie woningen wordt de herinrichting van het voormalige schoolterrein van OBS Meester van Hasselt afgerond.

Het woningbouwbeleid van de gemeente is erop gericht om nieuwe woningen vooral te concentreren in de grotere kernen, maar incidenteel kan er ook in de andere dorpen worden gebouwd. Dit plan maakt dat mogelijk in Waskemeer. De bouw past niet in het geldende bestemmingsplan. Omdat het initiatief wel passend is op de locatie, wordt medewerking verleend aan een herziening van het plan.

Brand

Op het perceel stond voorheen de Dalton obs Meester v. Hasselt. De school werd op oudejaarsavond van 2007 door brand verwoest en daarna gesloopt.

Een paar jaar geleden zijn er vier woningen gerealiseerd met de voorgevels naar de Bakkeveensterweg. Daarmee is het voorste deel van het perceel waarop de school stond weer ingevuld met nieuwe bebouwing.

Eigen inrit

Het nieuwe woningbouwplan voorziet in drie extra nieuwe woningen op het resterende oude schoolterrein: twee woningen onder één kap en een vrijstaande woning. De nieuwe woningen zijn geprojecteerd achter de al gebouwde vier woningen aan de Bakkeveensterweg. De nieuwe woningen krijgen de voorgevels aan De Kromten. De woningen worden met een eigen inrit ontsloten op De Kromten. Bij elke woning is voldoende ruimte om op eigen terrein te parkeren.

Het bestemmingsplan ligt tot en met 18 januari op het gemeentehuis ter inzage.

Nieuws

menu