Paadwizer houdt reünie: honderd jaar Christelijk lager onderwijs in Waskemeer

De Paadwizer. Foto: Google Streetview

In 2020 bestond het Christelijk lager onderwijs in Waskemeer (tot 1954 Haulerwijk-beneden) precies honderd jaar. Tijd voor een reünie. Vanwege corona kon deze reünie twee jaar lang niet doorgaan, maar dit jaar wordt het jubileum gevierd op zaterdag 10 september.

Sinds 1964 heet de school cbs De Paadwizer. De reünie vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 11 september om 11.00 uur staat er tevens een kerkdienst gepland.

Alle (oud)leerlingen, (oud)onderwijzers en andere personeelsleden zijn welkom tijdens de reünie. De organisatie heeft hun werkzaamheden weer herpakt om alle voorbereidingen te treffen rondom deze feestelijke dag. De reünie wordt gehouden in dorpshuis ’t Âld Leger in Waskemeer. Ook de huidige Paadwizer opent deze dag de deuren.

Op zondag vindt de kerkdienst ook plaats in dorpshuis ‘t Âld Leger in Waskemeer. De kerkdienst is onder leiding van Jaap Kuperus (oud-leerkracht en directeur). Daarbij is iedereen van harte welkom.

De precieze indeling van deze dag blijft nog een beetje een verrassing, maar het zal zeker een gezellige dag worden. Met tijd voor hereniging met oude klasgenoten en leraren, bijkletsen en natuurlijk het bekijken van oude foto’s. De organisatie zorgt voor koffie, thee, een hapje en een lunch. De kosten bij aanmelding bedragen 25 euro per persoon.

Foto’s

Wie nog in het bezit is van oude foto’s, mag deze naar de organisatie mailen, via: reunie20waskemeer@gmail.com. Aanmelden is mogelijk via hetzelfde emailadres. Vermeldt daarbij de voor- en achternaam en geboortedatum. Verdere info volgt na opgave.

Nieuws

menu