Oudejaarsclub Vesuvius brengt geleend bouwbord terug naar Almelo. 'In ruil voor een biertje en een oliebol willen we de borden weer in ontvangst nemen'

Het bord had wat betreft de Vesuviusclub nog wel even als blikvanger kunnen blijven staan. Hendrik Betten

Oudejaarsploeg Vesuvius brengt zaterdag 22 januari het enorme bouwbord (van 24 meter lang en 4 meter hoog) terug naar Almelo. Daar wordt het bord teruggeplaatst op de metalen stellage van bouwonderneming Plegt-Vos.

Die klus wordt door de Vesuviusclub op haar eigen ludieke manier geklaard: feestelijk en met de traditionele doop met Lindewater.

Dit is deze week overeengekomen tussen de firma in Almelo en de voorzitter van de oudejaarsclub Vesuvius, Sil van den Berg. Hij had 2 januari direct contact gezocht met de directie van de bouwonderneming om hen op de hoogte te brengen dat Vesuvius het gedeelte van het bouwbord “even geleend” had. Plegt-Vos bouwt op het bedrijvenpark Twente 535 aan de A36 een huizenfabriek.

Statement

Met het bouwbord maakte Vesuvius tijdens Oud en Nieuw een statement voor de woningbouw in combinatie met de verpauperde zuivelfabriek in Elsloo. Bouwbedrijf Plegt-Vos reageerde volgens de Vesuviusclub bijzonder sportief en positief op het ongezien en ongevraagd weghalen van het bord om de maatschappelijke problemen luister bij te zetten. “In ruil voor een biertje en een oliebol willen we maar wat graag binnen niet al te lange tijd de nu ontbrekende borden weer in ontvangst nemen”, aldus woordvoerder Jeroen Slaghekke van Plegt-Vos.

Complimenten

De bouwonderneming dacht gelijk aan een ludieke actie. Ook al omdat er een bordje was achtergelaten. ‘We kunnen de fabriek ook goed gebruiken, je ziet ons volgend jaar wel weer opduiken’. Slaghekke gaf de complimenten voor de stunt en de enorme klus die de Vesuviusclub leverde om bord te demonteren en te transporteren. Op het ontbrekende gedeelte van het bouwbord heeft het bedrijf toen tijdelijk een spandoek met erop “Wij zoeken collega’s” gehangen. Ook werd de ludieke actie op de LinkedIn pagina van het bedrijf gezet met de tekst: ‘Ons mega-bouwbord bij de Slimme Huizenfabriek in Almelo is verdwenen, Wie o wie heeft ons bouwbord meegenomen om te lenen? Voor een oliebol en een biertje ruilen wij hem graag, Dus wie komt hem brengen? Dat is de vraag...!’

In de nacht van 19 op 20 december werd het gedeelte van het bijna vijftig meter lange bouwbord opgehaald. Tot de nacht van Oud en Nieuw bleef het geheim. Met een ‘Walk Thru’ werd het enorme bord op de vroege nieuwjaarsmorgen door de 27 jongeren tellende Vesuviusclub aan de dorpsbevolking getoond.

Zuivelfabriek

Het bouwbord stond bijna een week voor het verpauperde- en gedeeltelijk leegstaande zuivelfabriekscomplex op Elsloo-Zuid. Nu het vastgoed afgelopen jaar overgegaan is naar een andere eigenaar, zo is de mening van de Vesuviusclub leden, zouden er wellicht mogelijkheden zijn om wat met dit verpauperde gebouw aan de rand van Elsloo te doen. Het dorp spreekt al jaren zijn afschuw uit over het complex. De dorpsbewoners vrezen dat het gebouw, als er geen verbetering komt, nog verder wegkwijnt. Het gebouw wordt gedeeltelijk verhuurd.

De tekst gaat verder na de foto

Bord weggehaald

Het bord had wat betreft de Vesuviusclub nog wel even als blikvanger kunnen blijven staan. De huidige projectontwikkelaar dacht daar anders over en sommeerde de Vesuviusleden per telefoon dringend het zonder zijn toestemming geplaatste bord per direct van zijn nog geen hectare grote terrein weg te halen. Zonder slag of stoot demonteerden de Vesuviusleden het bord zaterdagmiddag en sloegen het elders op.

In de week tijd dat het bord er wel stond bleven passanten op de weg tussen Elsloo en Boijl stilstaan om er even een foto te maken.

Nieuws

Meest gelezen

menu