Optreden Sean Webster uitverkocht: 'Mensen uit Duitsland kwamen er zelfs voor naar Appelscha'

Sean Webster. FOTO NINA J.W. VAN VEEN

Een intiem concert, waarbij het ook nog mogelijk is om met de artiest te socializen. Zo omschrijft Steve Bergsma het optreden van Sean Webster in Kunstcafé Appelscha afgelopen zondag.

‘Het komt niet vaak voor dat Webster in zo’n setting te aanschouwen is. Het maakte het gewild onder het publiek.’ Er kwamen naar Appelscha mensen vanuit het hele land ‘en zelfs uit Duitsland’. En goed was het ook, zegt Bergsma. ‘Iedereen was muisstil tijdens het optreden’, wat maakte dat Sean Webster ook erg blij was met de toeschouwers. ‘Hij vond de locatie ook bijzonder’, laat de organisator weten. Bergsma, de voorzitter van stichting De Kortsluiting, organiseerde de middag samen met Kunstwerf en het Kunstcafé.

‘In totaal was er in het café plek voor vijftig toeschouwers, maar achteraf hadden er nog wel tien bij gekund. Bergsma: ‘Dat weten we nu voor de volgende keer.’ De Kortsluiting en het Kunstcafé lijken de smaak te pakken te hebben: na Webster staat de volgende buitenlandse band alweer op het programma: Yonder Boys, een Berlijnse band. ‘Een trio dat tezamen één microfoon gebruikt. Maken doen ze American Folk en naast de contrabas gaat ook de banjo mee naar Appelscha. Het trio treedt op op zondag 26 juni.

Nieuws

Meest gelezen

menu