Onbegrip blijft over afsluiten Fochteloerveenweg: 'maar twee dode slangen per week'

Een deel van de klinkerweg door het Fochteloërveen. Foto: @

Het blijft voor de tegenstanders van afsluiting van de Fochteloerveenweg een moeilijk te accepteren collegebesluit. En daarom kondigt de fractie van Lokaal Sociaal Ooststellingwerf nu al aan dat de fractie op 13 september in een commissievergadering toch nog weer tekst en uitleg wil hebben van de dan nieuwe wethouder.

De vertrekkende wethouder Marian Jager heeft zich volgens die partij namelijk niks aangetrokken van de raad. ‘Hoewel de commissie in meerderheid tegen de afsluiting was en wethouder Jager van plan was naar deze commissie van de raad te luisteren heeft zij dit niet gedaan.’ Het nemen van een verkeersbesluit is een collegezaak, de raad gaat daar dus niet over.

En dat allemaal volgens fractievoorzitter Marcel Moes om twee doodgereden slangen per week door vijfduizend autobewegingen per week. Hij wil weten wat het college nu gaat doen aan het toenemend verkeer door het dorp Fochteloo. ‘Je wordt zo moe van dit soort zwakke besluiten waarvan je op voorhand de gevolgen kunt inschatten. En daaraan gaat B&W gewoon voorbij.’

Nieuws

menu