Neem een kijkje in de historie van Ooststellingwerf

Gemeente Ooststellingwerf

Oldeberkoop - In het weekend van 8, 9 en 10 september kan in Oldeberkoop een kijkje worden genomen in de geschiedenis van 500 jaar Ooststellingwerf.

Op vrijdag 8 september zijn er in hotel Lunia vanaf 20.00 uur twee lezingen. Het thema van de lezing van hHistoricus Cor Trompetter is 'zin en onzin van herdenken, een bespiegeling bij het 500-jarig bestaan van Ooststellingwerf.' Heraldicus Jelle Terluin vertelt over de ontwikkeling van de Stellingwerfse gemeentewapens.

Boekpresentatie

Tevens is die avond de presentatie van het boek 'De raadselachtige gemeentewapens van de Stellingwerven'. Auteur is Frans Wuijts en het voorwoord is van burgemeester Harry Oosterman. Het boek wordt uitgegeven door Stichting Stellingwarver Schrieversronte.

Fietstocht

Zaterdag 9 september begint om 10.00 uur bij hotel Lunia een fietstocht onder leiding van Karst Berkenbosch. De tocht voert langs een aantal hoogtepunten uit de geschiedenis van 500 jaar Ooststellingwerf. De tocht duurt tot ongeveer 15.30 uur en heeft onderweg stops met veel informatie en diverse proeverijen.

Autopuzzeltocht

Zondag 10 september is er van 10.00 tot 12.00 uur een autopuzzeltocht vanaf hotel Lunia. De tocht gaat langs diverse culturhistorische plaatsen van Ooststellingwerf. Op diverse plekken moeten deelnemers de auto verlaten om onder meer jaartallen te zoeken en informatieborden te lezen etc. Op de locaties onderweg wordt gezorgd voor entertainment. De route is ongeveer 110 kilometer lang. Om 18.00 uur moet de laatste deelnemer binnen zijn. De prijsuitreiking volgt daarna om 18.30 uur.

http://www.500jaarooststellingwerf.nl/activiteiten/een-kijkje-in-de-geschiedenis

Nieuws

menu