Met een slinger aan het Rad van Fortuin bepaalt publiek wat Crescendo speelt

V.l.n.r. Froukje van Duinen (25 jaar), Jan Postma (40 jaar), dirigent Rolf Dekker (25 jaar), José de Vries (25 jaar), Hermanna Donker (60 jaar), Pieter Donker (70 jaar), Han Bult (40 jaar). Jan Donker

Na twee jaar zonder optredens, gaf muziekvereniging Crescendo in Makkinga zaterdagavond haar eerste concert.

Bij de opstart na de laatste lockdown vroeg Crescendo leden welke muziekstukken ze een keer willen spelen. Door Crescendo werden achttien muziekstukken ingestudeerd. De volgorde en de hoeveelheid werd tijdens het concert door het publiek met een zwengel aan het Rad van Fortuin bepaald. Vooral nummer 6 (Hallelujah) en 11 (Pirates of the Caribbean) waren populair bij bezoekers en muzikanten. Er werden zeven bekende nummers van radio, tv en films ten gehore gebracht, zoals Bella Ciao, Fire en Rolling in the Deep. Voor de nummers die niet gespeeld werden, krijgt Crescendo op 2 oktober een herkansing tijdens de 4 streken wandeltocht in Makkinga.

Door Rensje van Weperen op bugel was de solo “Camille” ingestudeerd, die ze aan het einde van het concert ten gehore bracht.

Jubilarissen

Zeven jubilarissen werden in het zonnetje gezet. De jubilerende leden van Crescendo ontvingen een oorkonde en onderscheiding. De dames kregen een ketting met bedeltje passend bij het aantal jubilerende jaren en voor de heren was er een speldje. Dirigent Rolf Dekker ontving een beeldje van een dirigent op een sokkel.

Nieuws

menu