Liudger krijgt een nieuwe directeur: benoemingscommissie is unaniem

Johan Schuurman. Eigen foto

Met ingang van 1 augustus wordt Johan Schuurman (1983) de nieuwe locatiedirecteur van CSG Liudger Waskemeer, school voor vmbo en havo/vwo onderbouw.

De benoemingscommissie is unaniem geweest in haar positieve advies aan het College van Bestuur. Johan Schuurman volgt Dick Wilbrink op, die met ingang van 1 augustus met pensioen gaat.

Schuurman werkt momenteel als teamleider basis/kader bovenbouw op CSG Liudger locatie Splitting in Drachten. Hij is als teamleider verantwoordelijk voor 35 collega’s en 350 leerlingen. Daarvoor was hij teamleider van de afdeling Retail en zakelijke dienstverlening op het ROC van Flevoland MBO College in Lelystad. Hij is zijn loopbaan in het onderwijs begonnen als docent lichamelijke opvoeding aan hetzelfde ROC en het Amstel Lyceum in Amsterdam.

Schuurman is in de afrondende fase van de leergang Nieuw leiderschap in organisaties aan de AOG School of Management. In het verleden heeft hij een leergang Persoonlijk leiderschap en de masteropleiding Pedagogiek (Leren en innoveren) gedaan.

CSG Liudger is een brede christelijke scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Het onderwijs is georganiseerd op vijf locaties. Drie in Drachten, één in Burgum en één in Waskemeer. De scholengemeenschap telt circa 3200 leerlingen.