Lisa Jenema leest beste voor op De Stelling

Alle voorlezers met de juryleden. Eigen foto

Op obs De Stelling in Makkinga werd volop meegedaan aan de 67ste editie van de Kinderboekenweek. Het thema was “Worden wat je wil!”

De jaarlijkse voorleeswedstrijd werd gehouden in de hal van de school. De voorrondes hadden al in de klassen plaatsgevonden en hier kwamen de zes groepskampioenen uit voort: Julia uit groep 3, Dewi uit groep 4, Stan uit groep 5, Tygo uit groep 6, Sarah uit groep 7 en Lisa uit groep 8.

De middag werd geopend door de leerlingen van groep 7 en 8 met de dans op het lied van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil!” De voorlezers hadden spannende verhalen uitgekozen. De jury bestond uit Jan Veenstra (bestuursvoorzitter van Comprix), Thea Winters (al jaren vrijwilligster bij het lezen) en Klaasje Herder (voorheen leesconsulent van de bibliotheek in Oosterwolde).

Uiteindelijk werd Lisa Jenema uit groep 8 de voorleeskampioen. Zij las voor uit het boek “Soul Riders - Het eiland van de paarden” van Helena Dahlgren. Lisa mag De Stelling in februari 2022 vertegenwoordigen bij de volgende ronde voor de beste voorleeskampioen van Ooststellingwerf. Alle voorlezers kregen een boekenbon en het kinderboekenweekgeschenk “Tiril en de toverdrank” van Bette Westera.