Linkin Ladies legt triathlon af in Haulerwijk, wie steunt de dames?

De Linkin Ladies in actie.

De Linkin Ladies in actie. EIGEN FOTO

Vanuit de Haulewelle in Haulerwijk start zaterdag een triathlon. De Linkin Ladies, een vrouwennetwerk binnen Friesland, gaat lopen, fietsen en zwemmen voor het goede doel. Vijftien van de ladies komen in actie. Een aantal gaat 1/8 triathlon doen en een paar dames doet 1/4 triathlon: in het zwembad en in het Blauwe Bos.

Het goede doel? Metakids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met metabolenziekten, ook wel stofwisselingsziekten genoemd. Met het geld dat de vrouwen ophalen, wordt onderzoek gedaan naar de ziekte en komen wetenschappers steeds beter te weten hoe de ziekte te herkennen.

Femke van der Maat-De Deugd uit Langedijke sloot zich afgelopen jaar aan bij de Linkin Ladies. Het vrouwennetwerk was op zoek naar mensen die een lezing wilden houden, waarop Femke zich naar voren schoof. Ze vertelde over de wereld waar zij in leeft. Over de bijzondere stofwisselingsziekte van haar zoons en alles wat erbij komt kijken. Binnen de hechte club heeft het verhaal veel indruk gemaakt, want diverse Ladies stelden voor zich dit jaar voor de kinderen van Dave en Femke te willen inzetten. ‘Dat vonden wij te veel van het goede. We hebben al een fantastische bus voor onze kinderen gesponsord gekregen’, zegt Femke. Maar wel stelde ze voor de wetenschap te steunen. Het ontstaan van de sponsoractie.

Door middel van een triathlon wordt er zoveel mogelijk geld opgehaald voor Metakids. Om de ladies te sponsoren, kijk op deze site .