Langedijke komt in de stemming voor Eurovisie Songfestival. 'Iedereen die wil, mag verkleed komen'

‘We organiseerden het al eerder in 2019, toen Duncan Lawrence won.’ Eigen foto

Songfestivalliefhebbers opgelet: in Langedijke wordt een heus songfestivalevenement georganiseerd. Op 14 mei, tijdens de finale van het evenement staat het dorpshuis geheel in het teken van het liedjesfestijn. Iedereen is welkom om mee te kijken naar het zangfeest op groot scherm.

‘We organiseerden het al eerder in 2019, toen Duncan Lawrence won’, zegt Martijn Zwagerman, één van de initiatiefnemers. ‘Zelf ben ik groot fan van het Eurovision Songfestival.’ Tijdens de eerste editie kwamen er zo’n vijfentwintig naar het dorpshuis om de finale samen te aanschouwen en te bediscussiëren, ‘want dat kan ook’. ‘We zijn met allemaal gelijkgestemden. Wat is er leuker om alle details te bespreken?’, laat de fan weten.

Vlaggen

De deuren van het dorpshuis openen om 20.00 uur, de live uitzending begint om 21.00 uur. ‘We laten alles zien tot en met het einde van de puntentelling. Dat zal rond 1.00 uur zijn. En daarna is er natuurlijk de gelegenheid om nog even na te zitten.’ De organisatie regelde voor het evenement alle vlaggen van de deelnemers. ‘Het hele dorpshuis wordt omgetoverd in Songefestivalsfeer. En voor degene die zin heeft: iedereen die wil mag verkleed komen, ‘maar dat hoeft niet’. Zelfs voor iemand die geen fan is, is het leuk, laat Zwagerman weten. ‘Er is in het dorpshuis namelijk ook een bar aanwezig. Nee, gekheid. Het wordt geen bierfestival. Dit evenement is voor jong en oud.’ Op het evenement in 2019 kwamen vijfentwintig mensen af. ‘We hopen dit jaar op minstens vier keer zoveel.’

Quiz

Gedurende de avond wordt er naast de livebeelden ook een quiz georganiseerd en uiteraard gaat die over het songfestival. ‘Er zijn leuke prijsjes te winnen’, verklapt de organisatie. Voor wie alvast in de stemming wil komen: Zwagerman is gestart met een songfestivalaccount, speciaal voor Ooststellingwerf. Daarop komen niet alleen leuke weetjes over het songfestival, maar ook nieuws over het evenement in Langedijke. Te vinden is het account onder de naam: Eurovision-ooststellingwerf.

Top tien

Op de vraag of Nederland gaat winnen, heeft Zwagerman nog geen antwoord, ‘maar dat we in de finale komen, weet ik wel bijna zeker’. ‘Ik denk dat we een mooie plek in de top tien verdienen.’ En voor wie zich afvraagt of het kijken op het grote scherm niet doorgaat zodra Nederland de finale niet haalt: ook dan gaat het evenement in Langedijke gewoon door.

Nieuws

menu