Kunstcafé met 90 bezoekers een onmiddellijk succes

Kuntcafe expositie en muziek Appelscha

Kunst en muziek. Het blijkt een gouden combinatie in Appelscha. In het nieuwe Kunstcafé Appelscha aan de Van Emstweg opende zondag een allereerste kunstexpositie. Eveneens voor het eerst werd er een luisteroptreden gehouden.

Zowel de expositie van Saber Mikael en Joop van Bergen als het optreden van zangeres Dina startte om 15.00 uur. Na een optreden van een half uur, hield ze een pauze en konden de vele bezoekers de tentoonstelling bewonderen.

Mixed Media

Het werk van Van Bergen laat zich omschrijven als beelden in brons en hout, vaak abstract. Van Bergen genoot zijn opleiding aan de Minerva Kunstacademie in Groningen. In het café worden ze op subtiele wijze getoond tussen de werken van Mikael, de vele zitjes en andere versiering. De laatstgenoemde kunstenaar maakte een volledig nieuwe serie mixed media. Liet hij zich voorheen inspireren door Arabische letters, voor zijn nieuwe werk werkt hij veel met magneten en uitbundige kleuren. Mikael rondde zijn opleiding af in 1983 in Baghdad in Irak. Daar volgde hij de Classic Academy voor Fine Arts.

Workshop

Tijdens het tweede weekend dat de kunstenaars exposeren in Appelscha houdt Van Bergen een workshop. Hij legt uit hoe hij te werk gaat bij het maken van zijn beelden. Tijdens het derde weekend is Mikael aanwezig. Spreken doet hij over zijn tijd als kunstenaar in Irak en hoe hij in Nederland terechtkwam.

Italiaanse kunst

In de ruimte is meer werk te zien, maar als er navraag wordt gedaan, blijkt dat – schilderijen in verschillende vormen en grootten – alvast een voorproefje op de maand december. Saber Mikael en Joop van Bergen stellen tentoon tot en met 1 december, daarna is het de beurt aan een volgende exposant: Elise Manzoni. Zij exposeert met diverse Italiaanse kunst. Zij promoot het Italiaanse culturele erfgoed, vooral in Nederland.

Dina

En dan klinkt de gitaar van Dina. Mensen zoeken hun plekken weer op. Ze test de microfoon en zodra iedereen weer een plekje heeft gevonden, gaat ze van start met haar tweede helft. Nog een half uur klinkt er World Indie in Kunstcafé Appelscha. Vanaf nu staat er elke tweede zondag van de maand een nieuwe artiest in het kunstcafé.

Nieuws

menu