Jona (27) uit Lang Leve de Liefde overleden bij ernstig ongeluk tussen Oosterwolde en Veenhuizen

Aan de N919 bij Oosterwolde heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zeer ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Jona Oosterveld, bekend van het tv-programma Lang Leve de Liefde, is één van de mannen die is overleden bij het ernstige ongeluk op de Weper (N919) bij Oosterwolde.

De auto waarin de inwoner van Oldemarkt samen met een 26-jarige man uit Veendam en een 32-jarige inwoner van Oosterwolde zat, vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de bocht en kwam via een boom tot stilstand.

„Door een noodlottig ongeval is mijn lieve broer Jona vannacht overleden”, schrijft zijn zus Isa op Facebook. „Jona, ik hou heel veel van je! We gaan je allemaal enorm missen.”

Jona was twee keer te zien in het SBS-programma Lang Leve de Liefde. De eerste keer was in december 2021. Hij had toen een blind date met een meisje met wie het totaal niet klikte. In april keerde hij nog eens terug.

Voor de familie is het overlijden de tweede klap in twee dagen tijd. Deze week stierf ook Jona’s opa, zo laat zus Isa weten in haar bericht op Facebook.

Iets na twaalf uur

Iets na twaalf uur werden politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter opgeroepen voor het ongeluk. De twee inzittenden van de auto, waaronder Jona, zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De bestuurder, een 32-jarige man uit Oosterwolde is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg was enige tijd afgesloten voor verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Nieuws

menu