Inwoners Ravenswoud hoeven niet om te rijden

De borden zorgen voor verwarring. Henk Vondeling

Dat was even schrikken voor inwoners van Ravenswoud: twee aankondigde wegafsluitingen op hetzelfde moment.

De Meester Lokstraat en de Eerste Wijk, de twee toegangswegen naar Appelscha, worden beide vanwege wegwerkzaamheden afgesloten. De Eerste Wijk van 6 t/m 16 april, de Meester Lokstraat van 6 t/m 23 april. Een gelijktijdige afsluiting zou betekenen dat inwoners van het dorp zo’n vijf (via het Fochteloërveen) tot tien kilometer (via Smilde) om moeten rijden om Appelscha te bereiken. Het dorp waar zij boodschappen doen, waar de kinderen naar de basisschool gaan en niet geheel onbelangrijk: waar ook hun huisarts gevestigd is.

Een ondoordachte actie, zo vermoedt secretatis Eric van Beek van Plaatselijk Belang Ravenswoud in eerst instantie. Hij bericht de gemeente en uit zijn zorgen. ‘Ook over de buurtbus, want is daarvoor wel een nieuwe, tijdelijke route bedacht gedurende de werkzaamheden?’

De gemeente reageerde bevestigend: de tekst op de vooraankondigingsborden is wat ongelukkig gekozen. De wegen zijn niet tegelijk volledig afgesloten. Het werk wordt op elkaar afgestemd. ‘Om dit soepel te laten verlopen zullen er ten tijde van de asfaltteringswerkzaamheden verkeersbegeleiders ingezet worden. De wegen worden dus om en om afgesloten dan wel opengesteld waar nodig’, zegt Arjen Schimmel van de gemeente.

Naar verwachting is de Eerste Wijk 8 april gereed en is vanaf die datum de Meester Lokstraat afgesloten. Buiten werkuren is de weg wel begaanbaar voor bestemmingsverkeer en aanwonenden.