Introductiedag csg Liudger Waskemeer staat in het teken van bewegen

De introductiedag stond in het teken van bewegen. Eigen foto

De introductiedag stond in het teken van bewegen. Eigen foto

De introductiedag van csg Liudger in Waskemeer stond in het teken van bewegen. Niet alleen werden er sport- en spelactiviteiten gedaan om elkaar beter te leren kennen, ook werd er gedanst.

De dag begon met een kennismaking in de klas samen met hun persoonlijke coach. Om elkaar, de nieuwe school, de omgeving en de docenten beter te leren kennen, volgden sport- en spelactiviteiten. Zo kregen de leerlingen de opdracht om handtekeningen voor een goed doel te verzamelen, springende leerlingen op de foto te zetten en om 20 seconden te dansen. Maar dit was niet de enige beweging tijdens de introductiedag, want ook sport stond op het programma. Met hindernisslagbal, allesbal en volleybal gingen de leerlingen de competitie in teamverband met elkaar aan. Aan het eind van de dag volgde een barbecue, waarbij de leerlingen bij konden komen van een middag vol beweging.

Over de instroom van het aantal nieuwe leerlingen is CSG Liudger Waskemeer erg tevreden. Leerlingen die voor deze school kiezen, hebben veel keuzevrijheid met de keuzewerktijd-uren (kwt-uren) en kunnen rekenen op veel persoonlijke begeleiding. ,,Wij hopen dat alle leerlingen een leuke eerste week hebben gehad en we wensen hen een hele fijne tijd toe op onze school’’, zegt Johan Schuurman, de directeur van csg Liudger Waskemeer.