Hoofdpijndossier Prikkedam donderdagavond in tv-programma 'Opstandelingen'

Crosscircuit Prikkedam. Archief Rens Hooyenga

Het programma Opstandelingen van BNNVARA besteedt donderdagavond 10 juni aandacht aan motorcrossterrein Prikkedam in Makkinga.

Het programma wordt als volgt aangekondigd: ‘Al meer dan 75 jaar is Makkinga trots op haar motorcrossbaan, de Prikkedam. Maar als Roel en Constance van Rossem ernaast komen wonen ervaren ze, net als hun buren, geluidsoverlast. De gemeente probeert al jaren te gedogen dat geluidsnormen worden overschreden, maar Roel gaat juridisch het gevecht aan en dwingt de gemeente tot handhaving. De gemeente wil het iedereen naar de zin maken, en door het zwalkende beleid escaleert het conflict met de motorcrossliefhebbers. Presentatrice Sophie Hilbrand volgt Roel en Constance, die steeds onverzoenlijker worden in hun eenzame strijd.’

‘Televisiecamera’s helpen niet’

De gemeente Ooststellingwerf laat weten op de hoogte te zijn van de uitzending. De gemeente is in de voorbereidingen benaderd om een bijdrage te leveren aan de uitzending. Er is voor gekozen dit niet te doen. ‘Wij werken hard aan dit dossier, maar zijn van mening dat het vergrootglas van televisiecamera’s niet helpt in het bereiken van een oplossing. Aangezien het dossier ook nog onder de rechter ligt, zijn we terughoudend met media-aandacht’, laat de gemeente weten.

De aflevering is donderdag 10 juni om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Nieuws

Meest gelezen

menu